Read Ruka pravde by Donna Leon Free Online


Ebook Ruka pravde by Donna Leon read! Book Title: Ruka pravde
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 473 KB
City - Country: No data
The author of the book: Donna Leon
Edition: Izvori, Zagreb
Date of issue: 2005
ISBN: 9532032207
ISBN 13: 9789532032208
Loaded: 2097 times
Reader ratings: 3.9

Read full description of the books:Jedan je golemi teretni kamion s rumunjskom registracijom zbog poledice sletio u provaliju u brdima koja dijele sjevernu Italiju od Austrije. Neobično je bilo to što je policija među razbacanim daskama koje je kamion prevozio, osim mrtvog vozača pronašla i više leševa žena. No vijest o tome ubrzo je potisnuta u zaborav pred novim dnevnim senzacijama, pogotovu stoga jer istraga nije mogla otkriti ništa u vezi s tom tragedijom. Prostitucija kao biznisUbojstvo bogatoga venecijanskog odvjetnika Carla Trevisana, vlasnika tvrtke specijalizirane za privredno i međunarodno pravo, istražuje policijski inspektor Guido Brunetti. Usporedo će pratiti i sve oko samoubojstva Rina Favere, jednog od najuspješnijih knjigovođa u pokrajini Veneto, te ubojstva Ubalda Lotta, brata Trevisanove udovice, i otkriti da između ta tri slučaja postoje neke veze. U pozadini svega naziru se mračne igre oko organiziranja mreže prostitucije koja bosovima donosi golemu zaradu.Trijumf zlaRoman Ruka pravde objavljen je 1995. godine i na svoj način svjedoči kako Donna Leon zna ići na prvu loptu: ovdje su je očito inspirirali brutalni filmovi o silovanju i potom ubijanju žena koje su bosanski Srbi snimali za nedavnoga rata i plasirali na zapadno tržište. I jedna od protagonistica ovog romana o prostituciji kao krupnom biznisu podrijetlom je s prostora bivše Jugoslavije Mostarka koja je u Italiji potražila novi život pod tuđim imenom. Kao i u nekim drugim romanima D. Leon i u ovom se kao dominantan nameće osjećaj nezaštićenosti i nemoći pojedinca pred organiziranim kriminalom, što vodi u iskušenje da se pravda uzme u svoje ruke. No za razliku od štemera iz američke grube škole krimića, ovdje na strani pravde prevladava rezigniranost.


Download Ruka pravde PDF Ruka pravde PDF
Download Ruka pravde ERUB Ruka pravde PDF
Download Ruka pravde DOC Ruka pravde PDF
Download Ruka pravde TXT Ruka pravde PDFRead information about the author

Ebook Ruka pravde read Online! Donna Leon (born September 29, 1942, in Montclair, New Jersey) is an American author of a series of crime novels set in Venice and featuring the fictional hero Commissario Guido Brunetti.

Donna Leon has lived in Venice for over twenty-five years. She has worked as a lecturer in English Literature for the University of Maryland University College - Europe (UMUC-Europe) in Italy, then as a Professor from 1981 to 1999 at the american military base of Vicenza (Italy) and a writer.

Her crime novels are all situated in or near Venice. They are written in English and translated into many foreign languages, although not, by her request, into Italian. Her ninth Brunetti novel, Friends in High Places, won the Crime Writers' Association Silver Dagger in 2000.

Series:
* Commissario Brunetti


Reviews of the Ruka pravde


FRANKIE

Total disappointment

ALEX

Very controversial Vpechalenija

MIA

An interesting book that says more than you can fit

DEXTER

Why do you need to write a phone?

HOLLIE

The beginning is exciting, but at the end of the book is just a very template.
Add a comment
Download EBOOK Ruka pravde by Donna Leon Online free

PDF: ruka-pravde.pdf Ruka pravde PDF
ERUB: ruka-pravde.epub Ruka pravde ERUB
DOC: ruka-pravde.doc Ruka pravde DOC
TXT: ruka-pravde.txt Ruka pravde TXT