Read Има крокодили в морето by Fabio Geda Free Online


Ebook Има крокодили в морето by Fabio Geda read! Book Title: Има крокодили в морето
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 398 KB
City - Country: No data
The author of the book: Fabio Geda
Edition: Жанет-45
Date of issue: May 2013
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Loaded: 2404 times
Reader ratings: 4.5

Read full description of the books:„Това е историята на едно десетгодишно афганистанско момче, въоръжено с удивителен кураж за оцеляване. Тази история, озаглавена "Има крокодили в морето", ще предизвиква у вас и плач, и смях – смях през сълзи – и ще направи от Вас, читателю, един по-добър човек. Всеки, абсолютно всеки би трябвало да прочете тази книга.“
— Марина Немат, първи лауреат на Наградата за човешко достойнство

"Има крокодили в морето" (2010) е истинската история на Енаятолах, афганистанско момче, което едва десетгодишно и съвсем самичко поема дългия и ужасяващ път на бягство от родния Афганистан през териториите на Пакистан, Иран, Турция и Гърция до Италия, в която най-сетне намира своята втора родина. Писателят Фабио Джеда тук е по-малко автор и повече слушател – възрастен слушател на разказа на едно дете, чудато обгърнат с поетичност – не преднамерена, а случваща се в споделеното разстояние между разказващия и слушащия. Разказ трагичен, но на моменти и комичен, едновременно наивен и зрял, увлекателен и дори някак спокоен – в противовес на споделената фактология, която неведнъж ни кара да затаим дъх.

Книгата е издадена на над 30 езика. В няколко европейски страни вече се изучава в училищата. Носител е на наградата Книга на годината на Радио 3 Фаренхайт.

ОТЗИВИ ЗА КНИГАТА

„Вдъхновяваща!“
— O Magazine

„Малка книжка със значима история… неустоимо повествование, струящо от юношеския глас на едно забележително момче. Книга, която отваря очите. "Има крокодили в морето" е завладяваща тъкмо заради това момчешко звучене на разказа, което Джеда прекрасно е уловил и записал.“
— Book Page

„Лиричност е усещането, което струи от книгата – книга във формат на разговор, на трогателно и непосредствено събеседване: разказ за оцеляването на едно дете, който ни доближава до ужасите на един живот под заплаха.“
— Library Journal

“В тази драматична история, разведрена от ирония и чувство за хумор, Фабио Джеда е съумял да намери точната мярка: без да изпада в плен на патоса и прекалената състрадателност, той е уловил тона – по детски наивен – и е записал разказа за пътуването на едно дете през Европа в търсене на по-добър живот. В търсене на живот, всъщност.”
— Le Mond des Livres

„Невероятното на "Има крокодили в морето" е, че става дума за една истински трагична история (с щастлив завършек), но разказвана без следа от самосъжаление: разказана с чувство за хумор, че даже и с ирония. В родния Афганистан Енаят вижда с очите си как талибаните убиват неговия учител, понеже е отказал да се подчини на волята им и да затвори училището. Животът без училище прилича на пепел – това е едно от личните му прозрения. “Талибаните много добре знаят, че най-сигурният начин да разрушиш една култура е като разрушиш училищата и лишиш децата от възможността да се образоват”, казва Енаят. Друго откритие на детето е, че добрите хора все пак съществуват и в представите му те са своего рода братство, пръснато из света. “Може да се каже, че хората, проявяващи милосърдие към бежанците, към емигрантите съставляват нещо като отделна нация“ – казва Фабио Джеда, – една наднация, чието съществуване е едно от най-драгоценните неща, с които разполагаме днес.” Защото, както споделя Енаят, „нуждата да емигрираш понякога е равносилна на нуждата да дишаш”.
— El mundo


Download Има крокодили в морето PDF Има крокодили в морето PDF
Download Има крокодили в морето ERUB Има крокодили в морето PDF
Download Има крокодили в морето DOC Има крокодили в морето PDF
Download Има крокодили в морето TXT Има крокодили в морето PDFRead information about the author

Ebook Има крокодили в морето read Online! Born in Turin in 1972, Fabio Geda is an Italian novelist who works with children in difficulties. He writes for several Italian magazines and newspapers, and teaches creative writing in the most famous Italian school of storytelling (Scuola Holden, in Turin). IN THE SEA THERE ARE CROCODILES is his first book to be translated into English.


Reviews of the Има крокодили в морето


JENSON

Phone number you need to drive to protect against robots. I indicated the phone and downloaded without registration.

FREDDIE

All right, quick download.

GRACE

Why do you need to specify a phone?

CONNOR

The most favorite book of all books

ELEANOR

Not when you can say the book is better.
Add a comment
Download EBOOK Има крокодили в морето by Fabio Geda Online free

PDF: ima-krokodili-v-moreto.pdf Има крокодили в морето PDF
ERUB: ima-krokodili-v-moreto.epub Има крокодили в морето ERUB
DOC: ima-krokodili-v-moreto.doc Има крокодили в морето DOC
TXT: ima-krokodili-v-moreto.txt Има крокодили в морето TXT